
همهچیز دربارهی کشت بذر گلخانهای خیار
با توجه به مزایای زیادی که کاشت بذر صیفی دارد، بسیاری از افراد برای آن اقدام میکنند. انواع مختلفی از بذر صیفی وجود دارد. یکی از پرکاربردترین آنها بذر صیفی گیاهان گلخانهای میباشد؛ چرا که میزان مصرف گیاهان گلخانهای که حاصل از بذر صیفی بسیار زیاد است.
برای آشنایی بیشتر با این نوع بذرها و ارائهی محوصلاتی با کیفیتتر، در این مقاله سعی شده تا مطالبی جهت آموزش در این زمینه جمعآوری و به بررسی ابعاد مختلف کشت یک نمونه بذر صیفی مانند بذر صیفی خیار گلخانهای پرداخته شود. با ما همراه باشید.
میتوانید برای تهیه انواع بذر را از طریق فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران اقدام کنید.
بذر صیفی خیار گلخانهای
خیار گیاهی از گروه کدوئیان بوده که در مناطقی دارای آب و هوای معتدل و در فصل گرما کاشته میشود. بذر صیفی خیار گلخانهای بسیار پرفروش است؛ چرا که این گیاه برای بسیاری از افراد، یک گزینهی اساسی در سبد خوراک میباشد.
خیار علاوه بر اینکه یک مادهی غذایی مهم است، بلکه برای ساخت انواع ماسک صورت چه به شکل دست ساز و یا حتی کارخانهای، مورد استفاده قرار میگیرد. کاشت خیار گلخانهای با استفاده از بذر صیفی مزایای زیادی دارد؛ از جمله:
- رشد میوههایی خوش رنگ، یک اندازه و مرغوب
- عدم وجود نیاز به فرآیند گرده افشانی
- عملکرد عالی و استفادهی بهینه و مناسب از فضای گلخانه
- استفاده کردن بهینه از نیروی کار از طریق متراکم بودن معقول میزان کشت
- وجود امکان توسعه دادن سیستم آبیاری در شرایط محیط گلخانه
- عدم وجود طعم تلخی در همهی قسمتهای میوه
- افزایش کیفیت میوه
- میزان مقاومت مناسب نسبی به برخی از عوامل بیماری زای قارچی
روش مستقیم کشت بذر صیفی خیاره
در کاشت بذر صیفی خیار باید به یک سری نکات توجه کرد. برای مثال معمولاً فاصلهی بین بوتهها بر روی خط کشت، حدود چهل سانتی متر باید باشد و در صورت ایجاد کردن فاصلهای کمتر از این میزان بین بوتهها و کاشت تعداد بیشتری از بذر صیفی در آن محدوده، بوتهها دچار مشکل کمبود نور خواهند شد.
نکتهی مهم دیگر در ارتباط با روش مستقیم کشت بذر صیفی خیار این است که شرایط هوای محیط گلخانه، مناسب نگه داشته شود. در این روش کشت، بذر صیفی خیار مستقیماً در زمین و در روی ردیفهای مشخص کاشته میشود. البته بر روی بذر کمی شن شسته نیز قرار میدهند.
در این روش، میزان سبز شدن بذر صیفی به دلیل سله بستن روی بذر و وجود داشتن حشرات خاکزی و عواملی دیگر، مقداری کم میشود. برای کسب نتیجهی بهتر در این زمینه، در صورتی که چنین شرایطی فراهم نبود، میشود از نشاء کاری استفاده کرد و بعد از اینکه شرایط نشاءها مناسب شد، به زمین اصلی کشت بذر صیفی، انتقال داده شوند.
میتوانید انواع سینی کشت نشا را از فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران تهیه کنید.

شرایط کمکی برای نتیجهی بهتر از بذر صیفی گیاه
معمولا استفاده از بذر آفتابگردان، برای تسهیل و کمک کردن به سبز شدن بذر صیفی خیار، در بافت خاکهای سنگین و البته در روش کشت مستقیم، میتواند بسیار مفید باشد. علت این تاثیر مثبت بذر آفتابگردان بر بذر صیفی خیار، این است که آفتابگردان بهراحتی سطح خاکی با ویژگی سنگین بودن را میشکافد و از این جهت میتواند در سبز شدن بذر صیفی خیار نقش مهمی داشتهباشد. البته بعد از اینکه حداقل دو برگ از بذر صیفی خیار جوانه زد و نمایان شد، آن وقت میتوان بوتهی آفتابگردان را کلا از خاک درآورد تا بذر صیفی خیار به راحتی رشد کند.
برای تهیه بذر خیار گلخانهای موجود در فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران، وارد شوید.
دمای مورد نیاز در گلخانه کشت خیار چقدر است؟
در کشت محصولات مختلف، دمای مناسب عاملی مهم برای رشد درست و سریع و با کیفیت گیاهان است. بذر صیفی خیار برای رشد مناسب خود، به دمایی حدود هجده تا بیست و چهار درجه نیاز دارد.
باید توجه کنید تا دمای محیط اطراف خیار در طی شب چندان زیاد نباشد؛ چرا که این دمای زیاد در شب، باعث آهسته شدن روند رشد محصولات میشود. میتوان گفت که دمای مناسب برای گیاه در طی روز بیست و پنج درجه سانتیگراد و دمای مناسب برای آن در طی شب هجده درجه سانتی گراد است.
برای جلوگیری از خشک شدن بوتهی خیار و جلوگیری از پژمرده شدن آن باید به این نکته نیز توجه کرد که برای کشت بذر صیفی خیار، دمای محیط گلخانه نباید به هیچ وجه کمتر از هجده درجه و بیشتر از سی و دو درجه سانتی گراد باشد.
دماسنج باعث کنترل بهتر دمای محیط میشود. برای خرید دماسنجهای مناسب محیط گلخانهای موجود در فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران، وارد شوید.

کنترل دمای مورد نیاز محیط کشت بذر صیفی خیار
با توجه به موارد گفته شده دربارهی اهمیت دما برای بهبود کیفیت نتیجهی کشت بذر صیفی خیار، باید با استفاده از دستگاههایی، دما را کنترل و تنظیم کرد. یکی از آن دستگاهها، ترموستات بوده که در ادامه آن را معرفی میکنیم.
نحوهی کار ترموستات به این صورت است که با کاهش دمای محیط، سنسور مورد نظر فعال شده و با استفاده از هیتر، فضا را گرم میکند و در صورت رسیدن به دمای مناسب، هیتر خاموش میشود. این میزان حساسیت به این علت است که باید دمای بخشهای مختلف یکنواخت باشد، چرا که بذر صیفی خیار حتی بیشتر از بسیاری بذرها به این تعادل دما نیاز دارد.
در حالت عادی هوای گرمتر، به سمت بالاتری از محیط میرود. برای ایجاد تعادل و این یکنواختی در محیط گلخانه، از فنها استفاده میشود. این فنها قابلیت دیگری نیز دارند، چرا که با استفاده از آنها، جریان هوایی که ایجاد میشود، در کم شدن میزان رطوبت خاک نیز تاثیر مثبت دارد.
میزان رطوبت مورد نیاز بذر صیفی خیار
عامل رطوبت مثل عامل دما، بر میزان کیفیت محصولات بسیار موثر است. برای کشت گیاهان گلخانهای، میزان رطوبت مورد نیاز بین پنجاه تا هفتاد درصد میباشد. البته نباید در طی بازهای طولانی رطوبت خاک، بالای هفتاد درصد باشد.
گاهی این امکان وجود دارد که بعد از فرآیند آبیاری بذر صیفی مورد نظر، به علت افزایش رطوبت خاک، بعضی از بیماریهای آفتی در محدودهی ساقه و ریشهی گیاه مورد نظر ایجاد شود. رطوبت نیز مانند عوامل موثر دیگر، باید در یک حد متعادل در فرآیند کشت بذر صیفی مورد نظر استفاده شود.
کاشت گلخانهای خیار، انتخابی درست برای همهی فصول
با توجه به مطالب بیانشده، باید در فرآیند کشت بذر صیفی خیار به ویژگیها و شرایط متنوعی توجه شود تا بتوان بهترین خروجی را کسب کرد. عدم توجه به شرایط، میتواند باعث از بین رفتن مرغوبیت میوه و خروجی کشت شود. این میتواند زیان قابل توجهی برای افراد فعال در این حیطه باشد.