بهاران
تحویل اکسپرس
پرداخت امن
پشتیبانی
}
انتخاب بهترین بستر کشت برای گیاهان آپارتمانی

محبوبیت گیاهان آپارتمانی و مزایایی که نگهداری از این گیاهان دارد، باعث شده تا به طور روزانه به تعداد کسانی که از آن‌ها نگهداری می‌کنند، افزوده شود. نگهداری از گیاهان آپارتمانی، چالش‌های خاص خود را داشته و برای داشتن گیاهانی شاداب و سرحال، باید اصول نگهداری از گیاهان آپارتمانی را رعایت کنید. یکی از مواردی که باید در نگهداری از این گیاهان رعایت کنید، استفاده از بستر کشت‌های مناسب است؛ چرا که انواع گیاهان، از جمله گیاهان آپارتمانی، آب و مواد معدنی مورد نیاز خود را از طریق بستر کشت تامین می‌کنند. گیاهان نیز مانند ما انسان‌ها، نیازهای متفاوتی دارند و یکی از عوامل کلیدی در سلامت گیاهان این است که بدانید چگونه بهترین بستر کشت را برای گیاهان آپارتمانی خود انتخاب کنید. در این مقاله ابتدا مروری کلی بر روی انواع بستر کشت داشته و سپس به بررسی انتخاب بهترین بستر کشت برای گیاهان آپارتمانی می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

همچنین در نظر داشته باشید می‌توانید انواع لوازم و تجهیزات مورد نیاز باغبانی و کشاورزی خود را از فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران تهیه کنید.

 

انواع بستر کشت

همانطور که گفته شد، بستر کشت، محیطی برای تامین انواع نیازهای گیاه است و به طور کلی به سه دسته‌ی آلی، معدنی و مصنوعی تقسیم بندی می‌شوند.

 

1. بستر کشت معدنی

بستر کشت معدنی، همانگونه که از اسم آن مشخص است، شامل مواد معدنی  از سنگ‌ها و صخره‌ها می‌باشد. ماسه، پرلیت و سنگ ریزه، سه نمونه از مشهورترین بستر کشت‌های معدنی هستند.

    • ماسه: در اصطلاح به ذراتی که حداکثر قطر آن‌ها 2 میلی متر باشد، ماسه گفته می‌شود و این بستر کشت معمولا از صخره‌ها و رودخانه‌ها، به دست می‌آید. ماسه به عنوان بستر کشت، یک مزیت و یک عیب مهم دارد؛ مهم‌ترین مزیت آن، این است که به دلیل ماندگاری بالایی این بستر کشت، نیاز به تعویض سالانه وجود ندارد. از سمت دیگر، وزن بالایی که دارد، می‌تواند یکی از معایب آن محسوب شود.
    • پرلیت: از گدازه‌های آتشفشانی، ماده‌ای سفید با تخلخل زیاد استخراج شده که پرلیت نام دارد. پرلیت به علت متخلخل بودن، باعث شده تا آب و هوا را در خود نگه دارد و به یکی از انتخاب‌های مناسب برای بستر کشت، تبدیل شود. البته همین مزیت بستر کشت پرلیت متخلخل بودن باعث شده تا پس از گذشت مدت زمانی یک تا دو سال به پودر نرمی تبدیل شده که در نتیجه‌ی آن ریشه‌ی گیاه، در فشردگی قرار بگیرد که در این مواقع زمان تعویض بستر کشت است. البته پرلیت می‌تواند با دیگر بسترهای کشت مانند کوکوپیت و پالم پیت ( جلوتر آن‌ها را معرفی خواهیم کرد. ) مخلوط شود. استفاده از پرلیت برای گیاهان آپارتمانی، به دلیل داشتن دانه‌های گرد و سفیدی که دارد، ظاهر زیبایی نیز برای گیاهان آپارتمانی فراهم می‌کند

Please wait while image is uploading...

 

  • سنگریزه:  این بستر کشت به علت آنکه همه جا در دسترس است، به عنوان ارزان‌ترین بستر کشت شناخته می‌شود. ذرات سنگریزه، از ماسه درشت‌تر بوده و به همین علت، در صورتی که از آن به تنهایی استفاده شود، آب را در خود نگه نداشته و به راحتی از دست می‌دهد؛ در نتیجه بهتر است که با پرلیت یا ماسه، به صورت مخلوط استفاده شود.
 

2. بستر کشت آلی

بستر کشت‌های آلی، از پرکاربردترین بستر کشت‌هایی هستند که مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع بستر کشت شامل موارد زیر می‌شود:

    • کوکوپیت: بستر کشت کوکوپیت، از الیاف پوست نارگیل تهیه می‌شود؛ به این صورت که پس از اعمال تغییرات بر روی الیاف‌های نارگیل، آن‌ها به صورت مکعب‌های فشرده در می‌آورند؛ به همین علت، این بستر کشت قابلیت جذب و نگهداری بالای آب را دارد. کوکوپیت، بعد از خیس خوردن در آب، به شکل پودر درآمده و قابل استفاده است.

می‌توانید برای تهیه بستر کشت کوکوپیت، موجود در  فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران، از اینجا وارد شوید.

 

Please wait while image is uploading...

 

    • پیت ماس: این بستر کشت، از نوعی خزه در شرایط خاص به دست آمده و می‌توان از آن به تنهایی یا به همراه انواع دیگر بستر کشت مانند پرلیت، استفاده کرد. پیت ماس باعث شده تا جذب مواد غذایی و رطوبت برای گیاهان افزایش پیدا کند؛ در نتیجه به عنوان یکی از بهترین بسترهای کشت، برای گیاهان آپارتمانی شناخته می‌شود.

می‌توانید برای تهیه بستر کشت پیت ماس مخصوص گیاهان آپارتمانی، موجود در  فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران، از اینجا وارد شوید.

 

3. بستر کشت مصنوعی

بستر کشت‌های مصنوعی، از مواد شیمیایی و از پلمیرها تهیه شده و قابلیت انتقال رطوبت بالایی دارند. این بستر کشت، شامل موارد زیر می‌شود:

  • بستر کشت اسفنجی
  • بستر کشت پلاستیک منبسط
  • بستر کشت پلی اورتان
  • بستر کشت فرمالدئید اوره ( Urea Formaldehyde )

البته در نظر داشته باشید به علت استفاده از مواد شیمیایی، استفاده طولانی مدت از بستر کش مصنوعی، به ویژه برای گیاهان آپارتمانی که در محیط داخلی خانه هستند، برای انسان و محیط زیست مضر خواهد بود.

 

بستر کشت برای گیاهان آپارتمانی

می‌توان گفت یک قاعده‌ی کلی برای اغلب گیاهان آپارتمانی وجود دارد؛ درواقع بست کشت گیاهان آپارتمانی باید به اندازه‌ی کافی باز و شل ( غیر فشرده ) باشد تا ریشه‌هایشان بتوانند به راحتی حرکت کنند؛ البته نه آنقدر باز که گیاه نتواند در جای خود ثبات داشته باشد. به طور کلی می‌توان گفت موارد زیر در یک بستر کشت مناسب باید وجود داشته باشد:

  • بستر کشت باید از لحاظ شیمیایی خنثی و پایدار باشد.
  • بستر کشت باید تمیز بوده و قبل از کشت باید ضد عفونی شود.
  • بستر کشت باید زهکش خوبی داشته باشد و آب اضافی از آن خارج شود.
  • بستر کشت باید دارای ظرفیت نگهداری آب و هوای کافی با نسبت متعادل را داشته باشد.
  • بستر کشت باید قابلیت بافری خوبی داشته باشد؛ یعنی در برابر تغییر PH مقاومت کند.

البته در نظر داشته باشید برای انتخاب بهترین بستر کشت برای گیاهان آپارتمانی، باید به نوع آن‌ها توجه داشته باشید. با وجود قاعده‌ی کلی که پیشتر مطرح شد، باز هم ممکن است برای برخی از گیاهان آپارتمانی در این شرایط محیط آپارتمانی، پاسخگو نباشد. برای مثال، کاکتوس‌‌ها، بستر کشت متفاوتی از دیگر گیاهان آپارتمانی دارند و در صورت عدم آگاهی و استفاده از انواع دیگر بستر کشت، نتیجه و  بازدهی دلخواه را نمی‌گیرید.

می‌توانید برای خرید بستر کشت مناسب کاکتوس موجود در فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران، از اینجا اقدام کنید.

 

سخن آخر

در این مقاله سعی داشتیم مروری بر انواع بستر کشت مناسب و انتخاب آن‌ها برای گیاهان آپارتمانی داشته باشیم. البته توجه داشته باشید که علاوه بر بستر کشت، باید کوددهی و آبیاری گیاهان آپارتمانی نیز با دقت انجام شود. برای آشنایی بیشتر می‌توانید مقاله‌ی " کوددهی گیاهان آپارتمانی و نکات مرتبط " از اینجا و مقاله‌ی " آبیاری گیاهان آپارتمانی و نکات مرتبط " را از اینجا مطالعه کنید. از همراهی شما متشکریم.

تاریخ انتشار : 1400/07/25 12:00:00 ق.ظ
مقالات مرتبط
 

بهترین فصل سبزیجات پراستفاده و کاربردی...

بهترین فصل کاشت سبزیجات پراستفاده و کاربردی فصل کاشت سبزیجات اولین فاکتوری است که باید در زمان کاشت در نظر بگیرید تا بتوانید محصولی مناسب و باکیفیت تولید کنید. از نظر متخصصان بهترین فصل کاشت سبزیجات پرمصرف، فصل بهار است. فصل بهار زمان شکوفایی تمام...

 

شرایط کاشت بذر صیفی جعفری ...

شرایط کاشت بذر صیفی جعفری کاشت بذر صیفی جعفری و به طورکلی انواع بذرهای سبزیجات میتواند علاوه بر اینکه از لحاظ اقتصادی، زمینه درآمدزایی را فراهم کند،یک فعالیت خانگی و سرگرم کننده نیز باشد. بعضی افراد اقدام به کشت سبزیجات متفاوتی میکنند. یکی از این...

 

راهنمای کاشت سبزیجات در خانه...

کاشت سبزیجات در خانه یعنی کاشت سبزیجات در خانهیک عبارت است اما معانی مختلفی در خود جای داده. این عبارت یعنی یکبشقاب سبزی خوردن تازهبا عطر وطعم طبیعی در کسری از دقیقه؛ یعنی بوی طبیعت و تازگی در خانه به همراه بوی نعنا و پونه، هوای لطیفو پراکسیژنتر د...

 

بهترین کود برای افزایش سرعت رشد کشت...

کشاورزی و باغبانی همواره با چالشهای مختلفی همراه هستند. در حقیقت برای آن که بتوانید بیشترین میزان سود را از این زمینهها کسب کنید، نیاز است تا خود را برای این چالشها آماده کنید. فاکتورهای بسیار زیادی وجود دارند که بر میزان کیفیت و کمیت محصول شما تأثیر...