باغبانی و کشاورزی

شرایط کاشت بذر صیفی گوجه‌ فرنگی

کاشت گوجه‌ فرنگی همراه با بذر صیفی آن 

بذر صیفی گوجه­ فرنگی از جمله بذرهای پرکاربرد در تهیه محصولات زراعتی مانند گوجه، خربزه و طالبی بشمار می‌رود که معمولا مجموعه‌ای از این بذرها در بهار یا اوایل تابستان کاشت می‌شود و در اواخر تابستان یا اوایل پاییز، فصل برداشت گوجه فرنگی‌های لذیذ و پرخاصیت است.

مراحل تبدیل بذر صیفی گوجه فرنگی به یک گوجه‌فرنگی خوشمزه و آبدار، نیازمند مراقبت‌های ویژه است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم و نحوه‌ی کاشت و پرورش آن‌ها را در این مقاله بررسی می‌کنیم.

اگر علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی سایر بذرهای صیفی­‌جات مانند ریحان و پیازچه و … هستید، مقاله‌ی ۵ نوع بذر صیفی و روش کاشت آن را می‌توانید مطالعه کنید.

انواع بذر صیفی گوجه‌فرنگی مرغوب و با کیفیت:

بذر‌صیفی گوجه­ فرنگی هیبریدی: پرطرفدارترین بذر کاشت گوجه

امروزه انواع بذرهای قابل کاست صیفی‌جات با شرایط پرورش مشابه، توسط روش‌های دورگ‌گیری تحت نظر کشاورزان با‌تجربه پرورش می‌یابند و در واقع مقدار کمی از این نوع بذرهای صیفی، با روش‌های کم‌هزینه به تولید انبوه می‌رسد که معمولا در مقابل شرایط اقلیمی و آفت، بسیار سازگار هستند.

بذرصیفی گوجه فرنگی استاندارد یا آزاد گرده افشان: معمول‌ترین بذر کاشت گوجه فرنگی

این نوع بذر‌های آزاد از طریق گرده‌افشانی پرندگان، حشرات یا باد، ایجاد شده‌اند و از طریق ذخیره کردن آن‌ها می‌توان بذرهای جدیدی ایجاد کرد، برای انجام این کار هم می‌توانید بهترین بذر را انتخاب کنید تا بذرهای جدید ویژگی‌هایی نظیر والد خود داشته باشند.

شرایط آب‌وهوایی در کاشت بذر صیفی گوجه فرنگی را دست کم نگیرید!

بذر صیفی‌ گوجه فرنگی، بسیار تحت تاثیر شرایط مختلف آب‌و‌هوایی قرار دارد و نیازمند به یک محدوده‌ی دمایی است که معمولا دمای بین 10 تا 35 درجه را باید در نظر بگیرید و به آن توجه کنید و اگر قصد کاشت بذر گوجه‌فرنگی را در گلخانه دارید، بهترین دما برای رشد آن 18 الی 20 درجه سانتی‌گراد است.

در ادامه، نکات مهمی که قبل از کاشت بذر صیفی گوجه فرنگی باید در نظر داشت را بررسی می‌کنیم تا در مسیر پرورش و کاشت بذر صیفی‌جات، گوجه فرنگی‌های مرغوب پرورش دهید.

نکاتی که باید در زمان کاشت بذر صیفی گوجه فرنگی باید مدنظر داشته باشیم!

بعد از تهیه بذر صیفی گوجه فرنگی بایستی آن‌ها را ضدعفونی و استریل کنید تا با کمترین احتمال خرابی محصولات رو‌به‌رو شوید. علاوه بر این، ضد عفونی کردن آن‌ها کمک می کند تا باکتری‌های در حال رشد از بین بروند و محصول بیشتری تولید کنند.

برای انجام این کار، می‌توانید بذر صیفی را در مخلوط 1 قاشق غذا خوری سرکه سیب و آب به مدت 10 دقیقه قرار دهید.

بذر‌ صیفی گوجه فرنگی را باید حتما در پاکت‌های کاغذی نگه دارید؛ در غیر این صورت، اگر در ظرف‌های پلاستیکی نگهداری شوند، احتمال تولید باکتری و کپک افزایش می‌یابد.

کاشت بذر صیفی گوجه‌فرنگی در چه شرایطی قابل پرورش است؟

1- در نظر گرفتن گرما و نور مناسب

با قرار دادن بذر‌های صیفی‌جات در مقابل یک پنجره‌ی جنوبی یا لامپ فلورسنت، می‌توانید نیاز اولیه بذرها را تامین کنید و در نظر داشته باشید که هر روز 6 الی 8 ساعت بذرهای صیفی گوجه‌فرنگی نیاز دارند در مقابل گرما و نور قرار بگیرند تا به مرحله‌ی جوانه‌زنی برسند.

2- در نظر گرفتن خاک مناسب

برای کاشت بذر صیفی گوجه‌فرنگی می‌توانید از انواع خاک استفاده کنید و محدودیتی در انتخاب آن ندارید اما ازبهترین انواع آن، می‌توان به خاک‌های لومی، رسی یا سیلتی اشاره کرد. یک از مهم‌ترین نکاتی که در مورد خاک استاندارد برای کشت بذر صیفی باید رعایت کنید درجه اسید موجود در خاک است که باید بین 6 تا 7 باشد.

فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران برای افزایش کیفیت و بهره‌وری به شما کود مخصوص گوجه را پیشنهاد میکند.

3- نحوه‌ی کوددهی به بذر صیفی گوجه‌فرنگی

کوددهی بذر گوجه‌فرنگی در زمان مناسب برای تکمیل مراحل رشد آن لازم است که از نظربپفظلمتخصصان، کودهای کم‌نیتروژن بهترین گزینه به حساب می‌آیند و مزایای بسیاری نیز دارند، برای انجام این کار کافیست هر یک‌ماه یک‌بار محصول مورد نظر خود را کود بدهید.

4- روش آبیاری بذر گوجه‌فرنگی

نحوه‌ی آبیاری بذر صیفی گوجه‌فرنگی نیز یکی از دغدغه‌های کشاورزان محسوب می‌شود و باید به گونه‌ای انجام شود که فقط خاک گوجه‌فرنگی مرطوب شود اما خیس نشود، چراکه منجر به پوسیدگی ریشه خواهد شد.

بذر گوجه‌فرنگی را می‌توان به سه روش قطره‌ای، بارانی و جوی پشته آبیاری کرد و آبیاری باید فقط ریشه‌ی گیاه را شامل شود و رطوبت در 15 سانتی‌متر قسمت بالایی خاک حفظ شود.

5- میزان بذر صیفی مورد نیاز برای کاشت

کشاورزان باید مقدار لازم و کافی بذر را برای کشت محصول مورد نظر خود ارزیابی کنند، به عنوان مثال برای هر مترمربع زمین زراعتی، حدود دو تا چهار گرم بذر صیفی گوجه‌فرنگی لازم است.

علاوه بر موارد فوق، باید نحوه‌ی کاشت بذر‌ صیفی به‌صورتی باشد که فضای بین بوته‌های گوجه‌فرنگی ۱۸ تا ۳۶ اینچ معادل ۴۵ تا ۹۰ سانتی‌متر باشد، اگر این فاصله را رعایت نکنید به‌سختی می‌توانید علف‌های هرز را حذف یا بوته‌ها را آبیاری کنید.

۶- از آفات‌زدگی و حضور پرندگان در روند پرورش بذر صیفی گوجه فرنگی جلوگیری کنید!

با استفاده از وسایل قرمز‌رنگ در اطراف بوته‌های گوجه‌فرنگی، می‌توانید پرندگان را به‌طور موقت از بوته‌های گوجه‌فرنگی دور نگه‌ دارید.

استفاده از تورهای پارچه­ای نیز یکی دیگر از روش‌های حفاظت از بوته‌های گوجه فرنگی است‌.

۷- عملیات هرس بوته‌های گوجه‌فرنگی

برای رشد بیشتر گیاهان، باید اقدام به نابودی شاخه‌های جانبی کنید و معمولا بین دو تا چهار هفته به طول می‌انجامد که این کار بعد از انتقال نشاء صورت می‌گیرد.

زمان برداشت گوجه‌فرنگی

برای رشد بیشتر گیاهان باید معمولا ۴۵ الی ۹۰ روز پس از کاشت، اقدام به برداشت محصولات خود کنید. قبل از چیدن و برداشت محصولات، صبر کنید تا گوجه‌فرنگی‌ها به اندازه و رنگ استاندارد و دلخواه تبدیل شوند.همچنبن گوجه‌فرنگی‌ها باید با احتیاط جمع آوری شوند تا از آسیب در آن‌ها جلوگیری شود و کیفیت میوه‌ها حفظ شود، برای انجام این کار بهتر است آن‌ها را در جعبه‌های پلاستیکی طبقه‌بندی کنید.

بنابراین، کاشت و پرورش بذر صیفی گوجه‌فرنگی نیازمند مراقبت‌های بسیار است و برای دستیابی به محصولات با ارزش غذایی بالا باید مراحل کاشت بذر صیفی گوجه‌فرنگی را با تمام دقت انجام دهید. اگرچه گوجه‌فرنگی در تمام فصول سال یافت می‌شود اما گوجه‌فرنگی‌های ارگانیک و خوش طعم باید در فصل تابستان کاشته شوند و به صورت پخته یا خام مصرف شوند.

با توجه به فصل مناسب پرورش و رشد بذرصیفی گوجه‌فرنگی، اقدام به کاشت آن کنید، چرا که گوجه‌فرنگی تحمل شرایط یخبندان و رطوبت‌ بیش از حد را ندارد و در صورت عدم توجه به موارد گفته شده به سرعت نابود می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی سایر جزئیات کاشت بذر صیفی گوجه‌فرنگی، با کارشناسان ما در ارتباط باشید. و در صورت نیاز به بذر گوجه فرنگی میتوانید از  فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران اقدام به خرید کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *