آفات و بیماری ها

شپشک آردالود

شپشک آردآلود

شپشک آردالود با نام علمی Pseudococcus  با خانواده Pseudococcidae و نام لاتین Mealy bug از راسته نیم بالان و رده حشرات بوده که حشرات سه میلی متری – پنبه مانند – بدون بال و تخم گذار و دارای تولید مثل جنسی هستند. زمستان گذرانی آن ها به صورت پوره های سن 2 تا 3 و همچنین ماده بالغ و دستجات تخم است . حشره ماده حدود 300 تا 600 تخم می گذارد و تقریبا 3 نسل کامل دارند و نسل 4 را به صورت ناقل تولید می کند . آفتی پلی فاژ است.شپشک آردالود معمولا در آب و هوای گرم تر مثل گلخانه ها و حتی در داخل خانه روی گیاهان آپارتمانی یافت شده و به سرعت تکثیر می شوند . آنها با قطعات دهانی سوزنی شکل خود (استایلت) شروع به مکیدن و تغذیه از شیره گیاهی می کنند و این امر باعث ضعف در گیاه می شود .

هنگامی که گیاه دچار این آفت می شود با گذشت زمان سبب زردی و ریزش برگ ها و ریزش زود رس میوه ها – سبزیجات و گل ها شده که علاوه بر این موارد و در بدتر شدن شرایط ایجاد ترشحات مومی یا عسلک می شود که یکی از نشانه ها وجود شپشک ایجاد عسلک است و قارچ کپک دوده ای را به همراه دارد که موجب ظهور لکه های سیاه رنگ بر روی برگسار گیاه می شود. شپشک های آردالود رطوبت دوست هستند بنابر این آبیاری بیش از حد سبب تشدید آن و افزایش بیماری قارچی می شود .

تصویر شپشک آردالود #1

تصویر شپشک آردالود #3

 

شپشک آردالود به سمت گیاهانی که آب بیشتری در خود نگهداری می کنند بیشتر جذب می شود و تمایل دارند . شپشک ها بیشتر در مرکبات – انبه و گیاهان زینتی مثل (حسن یوسف – کراسولا خرفه ای – انواع کاکتوس – فوشیا – گاردنیا – فیکوس – ارکیده – یاس – بنفشه آفریقایی – آفتابگردان – گل کاغذی و… ) به ویژه گیاهان گرمسیری مشاهده می شود . نکته قابل توجه این است که شپشک آردالود بیشتر جذب گیاهانی با نیتروژن بالا می شود و می تواند خسارت زا باشد .

تشخیص این آفت به دلیل پوشش آرد مانند روی سطح بدن خود و روی گیاه به صورت تار های سفید است به راحتی قابل تشخیص بوده و همچنین علاوه بر سطح بدن , تخم هایی همچون توپ پشمی روی ساقه گیاه یا روی ساکولنت ها ایجاد می کنند که قابل دید است و در قسمت های زیرین برگ ها – روی ساقه های گل یا قسمت های رویی گیاهان ( قسمت اتصال شاخه به تنه اصلی گیاه و محل اتصال برگها به شاخه ) وجود دارند.

                    تصویر شپشک آردالود #5

 

مشخصات خسارت شپشک آردالود :

  • پژمردگی و انحراف برگهای جدید در گیاه
  • ریزش برگ و جوانه
  • رشد کپک های توده ای در گیاهان آسب دیده
  • موم سفیدپنبه ای روی سطح گیاه
  • زرد و ضعیف شدن برگ ها – کم رشدی گیاه – پژمردگی و مرگ گیاه

تصویر شپشک آردالود #7

ساده ترین راه های کنترل شپشک آردالود :

  • در مواقعی که آفت به میزان کم است می توان با شست و شو و فشار آب حشره را از روی درخت حذف کرد و برای گیاهان زینتی می توان با پارچه ای تمیز روی سطح برگ و بقیه قسمت هایی که شپشک قرار دارد تمیز کرد .
  • استفده از ایزوپروپیل الکل به گونه ای که پنبه آغشته به ایزوپروپیل را به قسمت های شپشک زده تماس داده و پاک شود توجه داشته باشید الکل نباید بیشتر از 70%باشد .
  • سموم مناسب حشره کش و اسپری با صابون ها و ادجوونت ها
  • استفاده از حشره کش هایی با مواد موثره گیاهی
  • خارج کردن برگ های مرده و اسیب دیده به همراه قسمت های هرس شده
  • استفاده از کنترل بیولوژیک

برای تهیه سموم حشره کشاینجا کلیک کنید

تصویر شپشک آردالود #9

برای تهیه سموم حشره کش و سموم مناسب شپشک آردالود اینجا کلیک کنید.

 

شرکت نهاد کشت بهاران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *