شرایط کاشت بذر اسفناج
همه چیز دربارهی شرایط کاشت بذر اسفناج
بسیاری از افراد چه به صورت خانگی و چه در ابعاد وسیعتر و با هدف فروش، اقدام به کاشت بذر صیفی میکنند. برای هر نوع از بذر صیفی باید اطلاعات و جزئیاتی را دانست تا به بهترین شکل آن را پرورش داد. در این مقاله به بررسی نکات مهم و ارزیابی مناسب برای کشت بذر صیفی اسفناج و همچنین شرایط خاص در ارتباط با خود این نوع بذر صیفی میپردازیم تا با به کارگیری آنها بتوان به میزان زیادی، کیفیت و تعداد جوانهها را افزایش داد.
پیشنهاد میکنیم سایر مقالات ما را ، در رابطه با باغبانی و کشاورزی مطالعه فرمایید.
برای کشت بذر اسفناج چه اقلیم آبو هوایی مناسب است؟
بذر صیفی اسفناج برای کشت در گلخانه و خانه انتخاب کاملا مناسبی است. درواقع شرایط آب و هوایی مناسب برای رشد ایدهآل بذر صیفی اسفناج، به این صورت است که دمای هوا گرم و روزها نیز طولانی باشد. معمولا فصل مناسب کاشت آن از اواخر مهرماه تا اواخر آبان ماه است. مدت زمان رشد آن بین شش تا هشت هفته است. همچنین منطقه آب وهوایی مناسب برای این نوع بذر صیفی، سرد و معتدل است. خاک مناسب برای این بذر صیفی، خاک عمیق با بافتی متوسط نیز است. این بذر صیفی باید روزانه در معرض شش تا هشت ساعت نور مستقیم خورشید باشد. دمای مناسب برای رشد جوانهها بیست تا چهل درجه است و میزان آبیاری کافی برای این بذر صیفی، دو تا سه بار در طول هفته است.
از استفاده در مانی تا غذاهای لذیذ با بذر صیفی اسفناج!
از نظر اصالت بومی، گویا این نوع بذر صیفی مربوط به کشور ایران است. بذر صیفی اسفناج در طی یک سال کشت میشود و با اندازه در حدود سی تا پنجاه سانتیمتر وجود دارد. در مورد کشت بذر صیفی اسفناج باید این نکته را مد نظر داشت که در هنگام کشت این نوع گیاه باید دقت زیادی در جهت استفاده از کودها و مواد سمی انجام شود. چرا که این گیاه میزان جذب زیادی دارد و در محیط و خاکی که قرار دارد، هر مادهای که در بستر خاک، نزدیکش باشد را جذب میکند. در بین انواع بذر صیفی، بذر صیفی اسفناج دارای خواص بسیار زیادست و یکی از مفیدترین سبزیجات محسوب میشود. علاوه بر مصارف خوراکی و غذایی، این نوع سبزی از خواص درمانی و دارویی نیز برخوردار است. نکته جالب توجه این است که از زمانهای گذشته و در سالهای اولیه کشف این نوع سبزی، برای مصارف درمانی، استفاده و بعد از آن و به مرور زمان بیشتر به عنوان خوراکی به کار گرفته میشود.
چند نوع بذر صیفی اسفناج در سراسر جهان وجود دارد؟
هر نوع از بذر صیفی میتواند انواعی داشته باشد که تا حدودی با یکدیگر متفاوت هستند و توجه به تفاوت آنها بسیارمهم است. در این بخش به توضیح دو نوع بذر صیفی پرداخته شدهاست.
با بذر صیفی اسفناج معمولی بیشتر آشنا شویم؟
شاید برای شما هم جالب باشد که معروفترین نوع بذرصیفی اسفناج، نوع معمولی آن است. ساقهی اسفناج معمولی نسبتا ضخیم است. اندازهی برگهای آن نیز با توجه به رقم آن میتوانند بزرگ یا متوسط باشند که البته معمولا برگهایی بزرگ دارد و به رنگشان سبز تیره است. این سبزی ویژگی و مزیت مثبت دیگری نیز دارد، اینکه هم میتوان در فصل گرم و هم فصل سرد آن را کشت کرد. به همین علت، خود اسفناج معمولی نیز انواعی دارد و بعضی از انواع آن در پاییز و برخی در تابستان رشد میکنند.
میتوانید برای تهیه انواع بذر از طریق فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران اقدام کنید.
تا حالا در مورد بذر صیفی اسفناج رونده مالابار چیزی شنیدی؟
بذر صیفی اسفناج رونده مالابار مربوط به بخشهایی از کشور هند و مناطق استوایی است. این گیاه مانند پیچک، نیاز به گیاه دیگری دارد تا در کنار آن بتواند رشد کند. بذر این گیاه به شکل تکی و با فاصلهای مشخص کاشته میشود. البته این گیاه را اصلا نمیتوان اسفناج دانست اما به دلیل مشابهت طعمی، خواص تقریبا یکسان و وجود شباهت زیاد برگهای آن به برگهای اسفناج، از این نوع شناخته میشود. اسفناج مالابار در محدودههایی گرم، گیاهی چند ساله است و در بخشهایی که آب و هوا سرد است، گیاهی یک ساله است. بذر این گیاه به صورت تکی و با فاصله کشت میشود، چون هم روندگی زیادی دارد و هم
فضای نسبتاً زیادی را اشغال میکند.
بذر صیفی بیبی اسفناج دقیقا چیه؟
این نوع از اسفناج، شباهت زیادی به انواع دیگر اسفناج دارد اما کوچکتر، بافتی نرمتر و طعم خوب نسبت به بقیهی انواع اسفناج دارد و مصرف کنندگان علاقهی بیشتری برای استفاده کردن آن دارند. رنگ برگ این نوع اسفناج روشنتر از نوع عادی آن است. این نوع از سبزی اسفناج در طی زمان کوتاهی، آمادهی مرحلهی برداشت میشود.
همچنین بذرصیفی بیبی اسفناج را میتوان در فصلهای بهار و تابستان نیز کشت کرد. حدود سی روز بعد از کاشت بذر صیفی بیبی اسفناج، میتوان برگهای کوچک آن را جدا و استفاده کرد. قد این نوع از اسفناج چندان زیاد نمیشود و از سطح خاک و بوتهی مورد نظر نیز فاصلهی کمی دارد.
خواص دارویی معجزه آسا بذر صیفی اسفناج!
خواص دارویی و درمانی زیادی برای این گیاه وجود دارد. این سبزی مواد معدنی زیادی دارد. وجود آهن زیاد در این گیاه در تامین آهن مورد نیاز بدن بسیار مفید است. به علت وجود مواد معدنی مهم در این گیاه، برای درمان کردن بسیاری از بیماریها از آن استفاده میشود. در این گیاه ویتامینهای مختلف و کلسیم قابل توجهی وجود دارد. وجود آنتی اکسیدانها در این گیاه که در برگهای آن میباشند، اهمیتش را بسیار بالا میبرد. مواد مفید و بهبود دهندهی دیگری نیز در برگهای این سبزی وجود دارند. در کل با توجه به خواص بیان شده، برای درمان و رسیدگی نسبت به مشکلاتی مثل هضم غذا، اضافه وزن، یبوست، ورم معده، بهبود کلسترول خون، مشکلات مربوط به عضلات، مشکلات قلبی، سرطان معده، روده بزرگ، رحم و حنجره میتواند بسیار مفید و بهبود دهنده باشد.
مراحل کاشت بذر صیفی اسفناج …
کاشت این بذر صیفی به دو صورت گلخانهای و خانگی میتواند انجام شود. البته برای کشت بذر صیفی مورد نظر در خانه، باید از ظروف مخصوصی استفاده کرد. کشت این بذر به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام میشود. برای به دست آمدن کود مناسب، میتوان ترکیبی از کود دامی و خاک باغچه بدست آورد و استفاده کرد. البته قبل از این کار باید محدودهای را به عنوان زمین و بستر کشت انتخاب کنید که نور مناسبی دریافت کند. بعد از آن, باغچه باید شخم زده شود. ردیف بندی کردن باغچه برای قرار دادن بذر صیفی در آن باید با فاصله مناسب انجام شود.
در روش کاشت غیرمستقیم بذر صیفی اسفناج، فرآیند کاشت این نوع بذر صیفی تقریبا مشابه با روش مستقیم است. تفاوتی که وجود دارد این است که در روش غیر مستقیم باید ظروف مناسبی فراهم کنید و انتهای این ظرفها را سوراخ کنید و یک لایهی نازک از سنگ ریزه در کف آن قرار دهید تا حالت زهکشی خاک در آن شبیه سازی شود. برای ایجاد و حفظ کردن رطوبت خاک در هوای سرد نیز، میتوان از پلاستیکی دارای روزنه بر روی گلدان استفاده کرد.
شما میتوانید بهراحتی و با خیال راحت بهترین و باکیفیتترین بذر اسفناج را با قیمتی مناسب از فروشگاه کشاورزی آنلاین بهاران تهیه کنید. اگر سوالی دراین مورد دارید و یا به کمک نیاز دارید با ما تماس بگیرید.